Hoe gaan Derk Bolt en Eugenio Follender ontsnappen aan hun ontvoerders?

Ontsnappen

Hoe gaan Derk Bolt en Eugenio Follender (makers van programma Spoorloos) ontsnappen aan hun ontvoerders?

Afgelopen zaterdag 17 juni is het duo Bolt en Follender volgens de Colombiaanse media verdwenen. Daarbij wordt er veelal uitgegaan van een ontvoering door de groep ELN (Nationaal Bevrijdingsleger) die onder meer hun activiteiten financieren door opeisen van losgeld en drugscriminaliteit.

Maar hoe gaan beide heren nu ontsnappen aan deze bende? De Colombiaanse media geeft aan dat er tijdens het huidige vredesoverleg tussen de regering en ELN druk uitgeoefend wordt om tot een vrijlating over te gaan. Daarnaast geeft NU.nl in dit artikel aan dat de Nederlandse ambassadeur in Colombia, Jeroen Roodenburg, dinsdag is aangekomen in de regio waar Bolt en Follender verdwenen zijn. Ook hij zal vanuit zijn rol druk gaan uitoefenen om beide heren op vrije voeten te krijgen.

Aandacht vanuit Nederland

Vanuit Nederland kunnen we alleen maar aandacht besteden aan deze ontvoering. We hopen dat beide heren ongedeerd en snel vrijgelaten worden of zelfstandig weten te ontsnappen. En we wensen familie, vrienden en collega’s van Derk Bolt en Eugenio Follender heel veel sterkte toe in deze onzekere periode.

Beeld: De Volkskrant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>