‘Doping hoort niet thuis in de sport’

‘Doping hoort niet thuis in de sport’

Dit zijn de woorden van Germaine de Randamie van maandag 19 juni bij Langs de Lijn En Omstreken. Deze uitspraak kwam nadat ze te horen had gekregen dat ze haar zwaar bevochten wereldtitel in het MMA (Mixed Martial Arts) kwijtgeraakt was omdat ze weigert haar titel te verdedigen tegen de Braziliaanse uitdager Cristiane Justino.

 

Fairplay en principes

Het weigeren om de ring in te stappen tegen Justino komt door haar dopingverleden en het ontbrekende vertrouwen dat ze nu wel dopingvrij is. Het afstaan van de titel door dit voorval was onbekend bij De Randamie, maar toch blijft ze bij haar besluit en principes. Fairplay gaat boven alles.

Maar de titel en de bijbehorende riem komen terug volgens De Randamie, in het interview met de NOS.

 

Respect

Laat deze actie van Germaine de Randamie een voorbeeld voor vele andere sporters zijn. Niet meer sporten tegen valsspelers! Alleen maar FAIRPLAY! Alleen met dergelijke acties wordt de sport snel weer een schone en eerlijke sport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>