Absoluut géén fan van de Olympische Spelen of ben je de herhalingen beu van alle tv-zenders? Wij van Try2Escape vinden onderstaande escape films en tv-series echte MUST SEE’s waarin het ‘escapen’ vanuit gevangenissen centraal staat.

Onze top 5 escape films & series:

 

Shawshank Redemption

 

 

 

 

 

 

 

  1. The Shawshank Redemption

Andy Dufresne wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij houdt vol dat hij onschuldig is, maar krijgt toch tweemaal levenslang in de strenge gevangenis Shawshank. Hij raakt bevriend met de zwarte medegevangene Ellis Boyd Redding, die voor iedereen spullen kan regelen en de bijnaam ‘Red’ heeft. En er zijn nog twee dingen die Andy op de been houden: hoop en een poster van Rita Hayworth.

 

Prison Break

 

 

 

 

 

 

 

  1. Prison Break

Als gevolg van een politieke samenzwering, wordt een onschuldige man (Lincoln Burrows) ter dood veroordeeld en zijn enige hoop is zijn broer (Michael Scofield), die maakt het zijn missie om opzettelijk terecht te komen in dezelfde gevangenis om hen beiden uit te breken.

 

Escape from Alcatraz

 

 

 

 

 

 

 

  1. Escape from Alcatraz

Op 18 januari 1960 landde Frank Morris onder zware bewaking op Amerika’s meest gevreesde en beruchte gevangenis op het eiland Alcatraz – een geïsoleerde vesting waarheen uitsluitend de gevaarlijkste misdadigers overgebracht werden en vanwaar geen terugkeer mogelijk was. Gedreven door een sterke vrijheidsdrang en getergd door de gewetenloze en willekeurige straffen van de gevangenisleiding begint hij samen met een paar medegevangenen een plan voor te bereiden wat nog niemand gelukt is: ontsnapping van Alcatraz.

 

Orange is the new black

 

 

 

 

 

 

 

  1. Orange is the New Black

Piper Chapman wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause, een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Piper Chapman verruilt haar comfortabele New York-leventje in voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis vindt ze onverhoopt strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

 

The Rock

 

 

 

 

 

 

 

  1. The Rock

Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.

 

Geniet van het kijken! Heb je zelf nog suggesties, dan zien we die graag als reactie hierop terug.

Wil je liever zelf binnen een uur proberen te ontsnappen? Boek dan hier je escape room!

 

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

U mag deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>