Review: Prison Island Middelburg

Logo Prison Island

UPDATE: 4 november 2018

Laten we beginnen met complimenten voor Prison Island Middelburg! Waarom? Eigenlijk heel simpel – en daar mogen veel andere bedrijven een voorbeeld aan nemen – ze hebben onze vorige review serieus opgepakt, besproken met ons en daadwerkelijk ook iets mee gedaan.

En, wij mochten op uitnodiging, de doorgevoerde verbeteringen gaan ervaren. Dus vandaar ook deze update natuurlijk.

Wat vonden we ervan? Heel eerlijk gezegd, klopte het nu wel met het plaatje wat je mag verwachten. De begeleiding was persoonlijk, accuraat en aanwezig op het moment dat het ook echt nodig was. Daarnaast merkte we duidelijk dat er wat onderhoud en upgrade was uitgevoerd in de cellen. Alles functioneerde perfect en dus veel beter dan ons vorige bezoek. Tot slot, ook de horeca was deze keer geopend en dat is echt heel prettig na 1,5 uur opgesloten te zitten en actief bezig te zijn met een aantal opdrachten.

Conclusie

Echt de volle 100% de moeite waard om te bezoeken. De spellen en klantbeleving zijn nu helemaal top! @Patrick, bedankt voor de fijne ontvangst samen met jouw team! Keep up the good work!

*********************************************************************************************

Yessssss, eindelijk is de dag aangebroken dat we helemaal los kunnen bij Prison Island Middelburg. De hele dag al vol spanning en nieuwsgierigheid uitgekeken naar dit moment. Vooral omdat we leuke dingen op de site gezien hebben en anderen positief over Prison Island Middelburg hebben gehoord.

In deze review Prison Island Middelburg delen we graag onze mening over de verschillende opdrachten, de spelbegeleiding en de kwaliteit. En tot slot staan we stil bij het vergelijken van het concept van Prison Island met het spelen van escape rooms.

Ontvangst en begeleiding

De locatie van Prison Island in Middelburg is ideaal te noemen. Op een groot terrein met gratis parkeergelegenheid omringd door andere activiteiten zoals GlowGolf Middelburg, horeca-gelegenheden zoals Restaurant Tafelen, KFC en een soort evenementenhal waarin nu een Pasar Malam gehouden werd. Wat opvalt bij onze aankomst, is het feit dat één grote toegangsdeur gesloten was. Wij kregen daardoor het gevoel dat we te laat waren of ons vergist hadden in de datum. Het pand zag er verder ook heel dicht uit, maar gelukkig bleek dat anders te zijn.

Uiteindelijk gebruiken we een andere deur om binnen te komen en daar worden we weer verrast, nu door de enorme leegte in het immense pand. De ruimte waarin we binnenkomen, is de centrale ruimte waaraan een eigen horeca (Podium 19) grenst en groepen ontvangen worden voor Prison Island en Glow Golf. Ondanks al die activiteiten blijft het vreemd dat op een vrijdagavond deze grote ruimte nagenoeg leeg is.

Lobby Prison Island Middelburg

Na het verzinnen van een teamnaam krijgen we kort uitleg over de spelregels en worden we begeleid naar de start van het ‘cellencomplex’. Eerlijk gezegd, had dat allemaal wel iets meer aangekleed kunnen worden door de dienstdoende medewerker. Maar dat bleek al snel één van de punten waarop wij afknappen tijdens deze ervaring. De betreffende medewerker belooft ons om na circa 20 minuten even langs te komen om te vragen of alles duidelijk is. Helaas hebben we hem dus heel de avond niet meer gezien. Jammer, echt een gemiste kans!

20 cellen, 20 opdrachten

Bij de uitleg werd ons verteld dat het moederbedrijf in Stockholm 120 cellen met evenveel verschillende opdrachten uitgestald heeft staan en dat zij voor Middelburg hieruit een selectie van 20 cellen hebben gemaakt. Dat lijkt me al vrij lastig kiezen, welke opdrachten slaan wel en welke slaan niet aan bij het grote publiek?

Bij iedere cel staat aan de buitenkant duidelijk aangegeven wat je mag verwachten op gebied van fysiek, tactiek en techniek. Verder staat daarbij aangegeven wat de maximale score is die je kan behalen en het ideale aantal deelnemers in de cel.

De maximale score

Als je vooraf het idee hebt dat dit een soort variant is van een escape room dan kan ik je alvast uit die droom halen. Daarover later meer. Het doel is dus om met jouw team in het gereserveerde tijdslot (1 uur, 1,5 uur of zelfs 2 uur) zoveel mogelijk punten te scoren door de opdrachten in de verschillende cellen zo optimaal uit te voeren. Je kan zelfs een reeds behaalde score in een bepaalde cel opnieuw spelen om je score te verbeteren.

Aantal deelnemers per cel

Dit onderdeel is een beetje vreemd. Je kan namelijk met een team van vijf personen aankomen, zoals wij dus deden. Maar bij veel van de cellen staat aan de buitenkant aangegeven dat het ideale aantal deelnemers om de opdracht te vervullen, drie personen is. Dan kan je natuurlijk eigenwijs zijn, maar er zijn dus ook opdrachten waarbij drie deelnemers aan de opdracht ook echt de max is. Een voorbeeld daarvan is de basketball-opdracht. In de cel hangen drie baskets achter tralies en er zijn dus ook maar drie ballen beschikbaar. Wij hebben dus de twee spelers moeten opofferen.

Basketball-opdracht Prison Island

Fysiek, tactiek en techniek

Dit zijn de drie criteria die bij iedere cel beschreven staan om aan te duiden of de opdracht in de betreffende cel veel vraagt van je lichaam (fysiek), tactisch vermogen of juist vrij technisch van aard is. Wij vonden veel opdrachten behoorlijk fysiek. Naast de opdracht met baskets en penalty-schieten hebben we heel wat opdrachten vervuld waarbij er gekropen, geklauterd en geklommen moest worden.

Op zich niet erg al die fysieke opdrachten, maar voor ons had er wel wat meer variatie of balans mogen zijn in de opdrachten. En waarschijnlijk is dit ook wel een beperking voor individuele deelnemers of zelfs hele leeftijdsgroepen. Jammer dus, want de tactische en technische opdrachten waren namelijk ook heel leuk en zelfs behoorlijk ingewikkeld.

Na afloop

Na het verstrijken van onze 1,5 uur gereserveerde tijd begeven we ons naar de uitgang van het ‘cellencomplex’. We melden ons af bij de receptie en krijgen daar voor de eerste keer de vraag hoe we het ervaren hadden. Gelijk maar even van de gelegenheid gebruik maken om één van de opdrachten te evalueren. Blijkt dus een essentieel onderdeel, een computerscherm, niet te functioneren. Dat had dus bij voldoende begeleiding en betrokkenheid bij je gasten eerder opgemerkt en wellicht opgelost kunnen worden. Wederom een gemiste kans!

Verder ontvangen we een uitdraai van onze scores en is daarmee de spreekwoordelijke kous af. Helaas ervaren we hier dat we één van de laatste groepen zijn op deze vrijdagavond. Zelfs een drankje bestellen in hun eigen horeca is geen optie meer. We verlaten dus het pand met een droge keel, best lekkere trek en een onbevredigd gevoel.

Cel Prison Island Middelburg

Eindconclusie

De kwaliteit van de opdrachten is van zeer hoog niveau. Zo ook de inrichting van de cellen en de materialen die gebruikt zijn voor de diverse onderdelen van de opdrachten. Je waant je echt in een cellencomplex waarbij je oriëntatiegevoel vaak getest wordt.

Verder zijn er de nodige aandachtspunten op gebied van de klantbeleving. Het personeel is niet of nauwelijks betrokken bij de betalende deelnemers. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan in een aantal cellen of kunnen onduidelijkheden of gebreken niet gemeld of opgelost worden. Daarnaast is het altijd fijn om als betalende klant nog wat meer aandacht te krijgen dan de aandacht bij het afrekenen en uitzwaaien.

Tot slot de vergelijking met het spelen van escape rooms. De vergelijking tussen het spelen van Prison Island en escape rooms gaat geheel NIET op. Wellicht raakt men door het thema van een gevangenis en cellen in de war, maar dat is echt niet nodig. Er zitten overigens wel een paar elementen in die vergelijkbaar zijn, namelijk: de opdrachten waarbij samenwerken, communiceren en (logisch) nadenken van toepassing zijn; de spanning en druk om iets binnen een bepaalde tijd op te lossen en natuurlijk het feit dat je voortdurend opgesloten zit.

Kortom, een avond vol leuke actieve opdrachten, maar dat had veel leuker kunnen zijn door een beetje meer passie en bezieling vanuit het ingeplande personeel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>