Wat is een ideale groep om te ontsnappen uit een escape room?

overwinning vieren team ijshockey

Natuurlijk speel je een escape room voor het plezier, maar als je een beetje van spelletjes en competitie houdt dan wil je toch ook een goede kans maken om te ontsnappen. Maar wat is dan een ideale groep om te ontsnappen uit een escape room? Wij krijgen deze vraag bijna wekelijks van groepen, meestal als het (net) niet gelukt is om te ontsnappen.

Ideale aantal spelers in jouw groep?

Laten we eerst eens stilstaan bij het aantal spelers in jouw groep. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd? Een mooie uitspraak voor een willekeurig feestje of uitje, maar niet persé een must om een goede kans te maken om te ontsnappen uit een escape room of om de ultieme opdracht te voltooien.

team american football

Bij de escape rooms van Try2Escape hebben we nu twee rooms waarbij het minimale aantal 2 en maximale aantal 6 personen is. In de praktijk merken we dat veelal de groepen die met 4 personen zijn, het vaakst ontsnappen of het verste komen in de betreffende room.

Daar zit natuurlijk geen wetenschap achter, maar is puur gebaseerd op onze ervaringen. Ook als we zelf weer eens een escape room gaan bezoeken, doen we dat vaak met totaal 4 personen. Overigens hebben we het afgelopen jaar ook twee keer een escape room gespeeld met 2 personen en dat ging eigenlijk best goed. Kortom, geen keiharde wetenschap over het ideale aantal escapers in jouw groep.

Ideale type spelers in jouw groep?

Oké, over het aantal spelers in jouw groep is dus niet echt een verlossend antwoord gegeven, maar is dat wel rondom het type speler in jouw groep te geven? Wij denken namelijk wel. De groepen die bij Try2Escape ontsnappen, ongeacht de grootte van de groep, zijn veelal groepen waarin een mix van verschillende type mensen zitten.

Op zich ook wel logisch als je kijkt waar er in teamverband samen gewerkt of gesport moet worden, zijn de teams succesvol als er verschillende en liefst aanvullende types bij elkaar gezet zijn. En zo werkt dat dus vaak ook bij een team dat toch onder druk van een klok moet samenwerken om uiteindelijk te ontsnappen uit een escape room.

samenwerken

Conclusie

Wat is dus een ideale groep om te ontsnappen uit een escape room? Voor een goed resultaat is het advies om dus te kijken naar de mix van type spelers in plaats van naar aantal en/of geslacht te kijken. Met daarbij als belangrijke kanttekening, dat er natuurlijk altijd goed met elkaar samengewerkt en gecommuniceerd moet worden.

Heb jij wel eens in verschillende samenstellingen een escape room gespeeld? En met wisselende successen? Dan zijn we nieuwsgierig naar jouw ervaringen en tips. Laat ze even onder deze blog achter, zodat we er allemaal van kunnen leren, bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>